Verzekering tegen cyberrisico’s: met een gerust gemoed online

Als ondernemer is een goede cybersecurity een belangrijke taak geworden. Niet enkel om het imago van je bedrijf te beschermen, maar ook de gegevens van je klanten.

Ook bedrijven slachtoffer

Online oplichters en cybercriminelen worden steeds spitsvondiger. Bij targeting gaat het al lang niet meer over goedhartige individuen. Bedrijven krijgen facturen en mails van onbestaande zaken. Maar ook van bestaande ondernemingen, wiens identiteit wordt misbruikt, om je te verleiden op een valse URL te klikken. Zo krijgen de digitale delinquenten de kans om malware, virussen of ransomware te installeren.

Zelf maatregelen treffen

Uiteraard proberen we die digitale dieven een stapje voor te blijven, door ons goed te informeren en ons digitaal gedrag aan te passen. We gebruiken steeds sterkere paswoorden, zoals lange zinnen met een goede mix van tekens. Verschillende platformen bieden een tweede slot op onze computerdeuren met tweestapsverificatie. Wordt je sterke paswoord toch geraden, raken de misdadigers alsnog niet binnen. Bij tal van mailproviders kan je anti-phishingprogramma’s installeren, en ondertussen worden we voorzichtiger met het verspreiden van onze gegevens.

4 op 10 kmo’s slachtoffer

Uit onderzoek van Unizo blijkt dat 4 op 10 kmo's ooit al slachtoffer is geweest van cybercrime. De kans is dus reëel dat ze ook bij jouw bedrijf een barstje vinden. Ondanks alle firewalls, updates en back-ups, evolueert deze materie zich immers razendsnel en de waaier van oplichtpraktijken wordt steeds uitgebreider.

Gelukkig kan je je verzekeren tegen een breuk in cybersecurity. Het kan gaan om een specifieke verzekering tegen online oplichting, of een onderdeel van een meer globale verzekering. De inhoud van zo’n verzekering kan technische hulp omvatten, gerechtelijke bijstand of schadevergoeding van verliezen. Afhankelijk van de behoeften van je bedrijf, helpen wij jou de meest gepaste verzekering vinden. Graag advies op maat? Wij helpen je verder.

Terug naar het overzichtVolgend artikel
Bekijk ook deze artikelen
Vacature Schadebeheerder Buitendienst
11 maart 2021
Vacature Schadebeheerder Buitendienst
Brede weersverzekering
2 januari 2020
Brede weersverzekering
KBC Mobile is de beste bankapp ter wereld
30 september 2021
KBC Mobile is de beste bankapp ter wereld